Apple

Zvon: Apple vrea un Mac pentru gaming

Apple vrea să intre în lumea gamerilor

Compania ar vrea să intre în lumea eSports prin intermediul unui Mac creat special pentru gaming. Totodată au spus că planuiește să își dezvaluie noul computer în cadrul evenimentului Worldwide Developer Conference din Iunie 2020. Zvonul a pornit din Taiwan și se pare că Apple dorește să lanseze un PC eSports-centric undeva în decursul anului viitor. Nu se știe încă  dacăMac-ul de gaming va fi fie un laptop de mari dimensiuni sau dacă va fi un all-in-one cu ecran mare.

Dispozitivele Mac sunt construite pentru task-uri profesionale și chiar dacă unele dintre acestea au hardware capabil să ruleze jocuri, partea de gaming nu a primit niciodată prea multă atenție. Într-o perioadă în care jocurile eSports continuă să devină din ce în ce mai populare, Apple ar putea lua în considerare și această direcție de dezvoltare.

Mac-ul dedicat jocurilor va urma pașii noului Mac Pro. Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui computer este modularitatea foarte mare, permițând cumpărătorilor să își customizeze computerul în funcție de nevoi. Un desktop Mac de gaming ar avea aceeași arhitectură precum noul Mac Pro, care poate fi îmbunătățit în timp.

Apple Mac Pro

Totuși, avem încă o selecție destul de limitată de jocuri care pot rula pe macOS si este încă neclar cum ar putea un Mac de gaming să își facă simțită prezența pe scena eSports. Apple a încercat să intre pe această piață deja prin intermediul Apple Arcade, un abonament lunar care oferă acces la o mulțime de jocuri interesante pentru doar 5 dolari pe luna, însa cele mai populare jocuri de PC ale momentului nu sunt optimizate să ruleze pe Mac.

Preț Mac pentru gaming

În ceea ce privește prețul, dacă ținem cont că noul Mac Pro, are are un preț de plecare de 6000 de dolari, putem estima faptul că prețul unui Mac dedicat gaming-ului ar putea pleca de la suma de 5000 de dolari.

Prezentare Mac Pro

Pentru a avea o idee de cum va arăta noul dispozitiv, putem vedea deja cum arată ultima lansare a companiei în ceea ce privește lansarea ultimului Mac și anume Mac Pro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*