Volkswagen Microbus EV

Volkswagen Microbus Type2 este readus la viață

Modelul Volkswagen, preferat al anilor ‘60 și ‘70 reinventat

Volkswagen Microbus Type2, van-ul care s-a identificat în anii ‘60 și ‘70 cu generația hippie și care a fost un simbol al libertății, al păcii și grijii față de mediul înconjurător va fi readus la viață de companie.

Reprezentanții diviziei Volkswagen din America împreună cu specialiștii din cadrul EV West au în plan să transforme un Type 2 din 1972 într-un vehicul electric, adaptat vremurilor noastre.

Volkswagen nu-și uită, așadar, trecutul și cum a devenit cel mai mare producător auto din lume. Astfel Volkswagen Microbus se reinventează și va fi lansat pe piață sub numele ID Buzz.

Specificații

Buzz va fi mai mare, mai spațios și, desigur, dotat cu tehnologii de ultimă generație.

Volkswagen ID Buzz

Modelul ID Buzz va avea bateria montată în podea. Bateria ar trebui să aibă o autonomie de aproape 500 km și să se încarce cât mai rapid posibil, un procent de 80%, de exemplu, în doar 30 de minute.

Deasemenea motorul electric nu necesită mult spațiu, ceea ce înseamnă că axele din față și din spate pot fi montate destul de departe una de cealaltă. Astfel prin aceste lucruri mașina va oferi atât conducătorului cât și pasagerilor spațiul necesar unei călătorii comfortabile.

Vehiculul electric va fi construit pe platforma MEB, care permite instalarea unei baterii puternice, de capacitate mare, ce poate dezvolta până la 83 kW/h, care pune în mișcare câte un motor electric pe fiecare ax.

Totodată, oficialii mărcii germane au menționat că instrumentarul clasic de bord va fi înlocuit cu unul cu ceasuri digitale, astfel încât șoferul să poată monitoriza cu ușurință consumul de energie și nivelul de încărcare al bateriei.

Volkswagen ID Buzz va avea o lungime de 4.942 mm, o lățime de 1.976 mm și o înălțime de 1.963 mm. Totodată va dispune de scaune care își pot modifica poziția, conectivitate interactivă și de pilot automat.

Volkswagen ID Buzz

Cei care își doresc să folosească acest model pentru a căra diferite încărcături vor avea la dispoziție varianta ID Buzz Cargo, care va fi deasemnea o variantă cu zero emisii. Este un concept de dubă electrică specială pentru zonele ce sunt amplasate aproape de centrul orașului.

Lansare

Volkswagen ID Buzz este programată pentru producția definitivă în 2020, respectiv 2022. Ținând cont de aceste date pare că mai avem mult de așteptat până să le vedem în realitate, dar este mult de lucru la un astfel de concept, iar cei de la Volkswagen ne promit că așteptarea o să merită.

Astfel, în următorii ani, compania germană va pune la bătaie 60 de miliarde de euro pentru dezvoltarea de vehicule electrice. Volkswagen plănuiește să lanseze 75 de modele 100% electrice și 60 de vehicule hibrid, pentru a arăta grijă față de mediu și pentru a îndeplini țintele privind normele de poluare impuse de Uniunea Europeană.

Prezentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*