Volkswagen’s Mobile Charging Robot

Volkswagen aduce primul robot care încarcă mașina

Volkswagen te scapă de stresul de a căuta o stație de încărcare

Compania germană este un producător auto care acum încearcă să crească adopția mașinilor electrice. A lansat câteva modele, iar planul, pe termen lung, e să fie un jucător important pe această piață. Acum, producătorul a prezentat un de robot care ar putea elimina problema căutării unei staţii de încărcare.

Volkswagen Charging Robot

Roboții ar urma să fie capabili să se deplaseze acolo unde sunt solicitați, pentru a încărca o mașină electrică. Mai mult, nu va mai fi necesară intervenția umană pentru deschiderea capacului portului de încărcare, pentru conectarea prizei și pentru decuplarea de la priză.

Cum funcționează robotul celor de la Volkswagen?

Prototipul robotului este format din două părţi, cea principală care reprezintă încărcătorul şi una secundară, pe care o va plimba după el, în care va fi ţinută o baterie uriaşă. Puterea de încărcare va fi de aproximativ 50kW, îndeajuns cât să încarce rapid o parte din bateria maşinii electrice, pentru a-ţi permite să ajungi la destinație fără griji.

Un robot poate trage după sine mai multe vagoane cu dispozitive de încărcare simultan. Robotul cu design compact este echipat cu mai multe camera video, cu scannere laser și senzori ultrasonici, care îi permit să se deplaseze autonom, să detecteze posibilele obstacole și să reacționeze în consecință.

Volkswagen Charging Robot

Roboţii ar urma să fie amplasaţi în parcări şi chemaţi cu ajutorul unei aplicaţii, eliminând nevoia de a alerga după o staţie de încărcare. Aceștia vor fi chemați și activați prin intermediul unei aplicații.

Dispozitivul în care este stocata energia rămâne lângă vehicul pe tot parcursul încărcării, dar robotul pleacă pentru a deservi și alte mașini. Atunci când încărcarea este completă, robotul vine să recupereze dispozitivul. Un robot poate trage după sine mai multe vagoane cu dispozitive de încărcare simultan.

Astfel, fiecare loc de parcare devine un loc unde mașina electrică poate fi încărcată, fără ca parcarea respectivă să dispună de infrastructură specifică.

Volkswagen Charging Robot

Lansare:

Deocamdată, planurile celor de la Volkswagen se află în stadiul de proiect, iar robotul construit este doar un prototip, dar compania estimează că acesta va deveni, în curând, o realitate pentru fiecare utilizator de vehicul electric.

Volkswagen nu a comunicat încă momentul în care va lansa robotul de încărcare. Până atunci însă, compania are un plan măreț: intenționează să instaleze 36.000 de puncte de încărcare pe teritoriul Europei, în următorii 5 ani.

Prezentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*