Netflix

Top 10 Seriale Netflix

Cele mai populare seriale Netflix din 2019

Platforma de streaming online Netflix, care este cel mai probabil cea mai ofertantă opțiune în materie de conținut online legal din țara noastră, cuprinde o mulțime de pelicule și producții premiate care merită să fie vizionate măcar o dată în viață.

Topul de astăzi conține seriale din diferite categorii de la comedie la SF, de la dramă la aventură.

10. The Crown

The Crown

The Crown este un serial de televiziune americano-britanic creat de Peter Morgan, produs de Left Bank Pictures și Sony Pictures Television pentru Netflix. Serialul este o povestire biografică despre domnia reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit.

Primul sezon acoperă perioada de la căsătoria ei cu Philip, Duce de Edinburgh în 1947 până la desfacerea logodnei surorii ei Printesa Margaret cu Peter Townsend în 1955.

Al doilea sezon acoperă perioada de la Criza Canalului de Suez din 1956 până la demisia celui de-al treilea prim-ministru al reginei, Harold Macmillan, în 1963 și nașterea Prințului Edward în 1964.

Al treilea sezon va continua cu anul 1964, acoperind cele două mandate ale premierului Harold Wilson până în 1976, în timp ce cel de-al patrulea sezon va acoperi mandatul lui Margaret Thatcher și se va concentra pe Diana, Prințesă de Wales. Se inteționează ca serialul să dureze șase sezoane.

9. Suits

Suits Netflix

Suits este unul dintre cele mai populare seriale despre lumea fascinantă a avocaților, despre dorința de a reuși în viață și a deveni un nume cunoscut într-o societate în care banul face legea, creat și scris de Aaron Korsh. Seria a avut premiera pe 23 iunie 2011 și a fost produsă de Universal Cable.

Acțiunea din Suits este plasată la o firmă de drept ficțională din New York. Punctul focal al show-ului îl urmează pe talentatul Mike Ross care a renunțat la facultate (Patrick J. Adams) și care inițial lucrează ca asociatul lui Harvey Specter (Gabriel Macht), deși nu a fost niciodată la o facultate de drept. Serialul se concentrează pe Harvey și Mike care reușesc să închidă cazurile menținând în același timp secretul lui Mike.

Suits a fost nominalizat pentru mai multe premii încă din 2012. Suits a început în anul 2011 și a fost finalizat anul acesta, strângând un număr de nouă sezoane.

8. Peaky Blinders

Serial PEAKY BLINDERS

Peaky Blinders este varianta britanică a serialului HBO Boardwalk Empire. Acțiunea are loc în Birmingham, Anglia în perioada de după Primul Război Mondial, în anii 1920. Serialul a fost creat de Steven Knight și produs de Caryn Mandabach Productions, Screen Yorkshire și Tiger Aspect Productions în care urmează faptele comise de familia criminală Shelby.

Veteranul Thomas Shelby conduce propria sa bandă „Peaky Blinders”, numită astfel deoarece membrii bandei ascundeau lame mortale în șepcile pe care le purtau în timpul jafurilor. Actorul Cillian Murphy joacă impecabil, iar distribuția este completată de Tom Hardy, care are câteva apariții de mare efect în sezoanele 2 și 3. „Peaky Blinders” este un serial intens, dramatic, violent, care creează dependență.

Primul sezon a fost difuzat pe BBC Two începând cu 13 septembrie 2013 pentru șase episoade. Al doilea sezon a avut premiera la 2 octombrie 2014. Al treilea sezon a avut premiera la 5 mai 2016. La 26 mai 2016, BBC a anunțat că a comandat al patrulea și al cincilea sezon al serialului. Al patrulea sezon a avut premiera la 15 noiembrie 2017; după ce ultimul episod a fost difuzat la 20 decembrie 2017, al cincilea sezon a fost lansat în 25 august 2019.

7. Breaking Bad

Breaking Bad

Breaking Bad este un serial mai vechi, dar care încă este în preferințele tuturor datorită acțiunii fascinante. Serialul pe care poate fi urmărit pe Netflix și are cinci sezoane.

În centrul acțiunii este Walter White, un geniu in chimie, care a ajuns insa sa fie doar profesor ce predă într-un liceu din Albuquerque, New Mexico. El are dificultăți financiare, un fiu handicapat și o soție gravidă. La aceste probleme se adaugă diagnosticul de cancer pulmonar pe care îl primește în primul episod al serialului.

Pentru a face rost de banii necesari tratamentului și a asigura viitorul familiei sale după moartea lui, White se asociază cu un fost elev, mic traficant de droguri, și începe să producă fără știrea familiei metamfetamina, un drog psihostimulant. Astfel ajunge să fie implicat în tranzacțiile și jocurile periculoase din lumea traficanților de droguri. Situația se complică și mai mult când poliția începe să investigheze cazul lui, sub conducerea lui Hank, propriul său cumnat.

6. Orange is the New Black 

Orange is the new black

Orange Is the New Black este un serial american de televiziune web de comedie-dramă creat de Jenji Kohan pentru Netflix. Serialul se bazează pe memoriul lui Piper Chapman, a cărei viață este dată peste cap când, deja gata să se mărite cu iubitul ei (Jason Biggs), este trimisă la închisoare pentru o infracțiune comisă în tinerețe.

O adevărat faună umană populează serialul: deținutele sunt în frunte, desigur, dar nici gardienii nu se lasă mai prejos, relațiile dintre cele două niveluri sociale ale închisorii având contacte mai variate decât ai putea crede inițial. Ierarhia deținutelor este în continuă schimbare, ca și relațiile (sexuale sau nu) dintre ele. Orange Is the New Black nu se sfiește să exploreze sexualitate, încredere, colaborare și prietenie în spatele omniprezentelor gratii, dar o face mai relaxat și amuzant decât ar îndrăzni o serioasă dramă socială.

5. La Casa de Papel

casa de papel

La casa de Papel este o producție spaniolă ce aparține celor de la Netflix și a avut premiera în mai 2017.

Ideea serialului pornește de la El Profesor (Profesorul) care pune la cale una dintre cele mai mari lovituri date vreodată statului. El plănuiește să intre în Monetăria Regală a Spaniei, acolo unde să poată tipări 2,4 miliarde de euro. Pentru asta, El Profesor recrutează o bandă de opt persoane cu diferite abilități, care nu au nimic de pierdut din această aventură.

Pentru a putea să ducă planul la bun sfârșit, este nevoie de 11 zile de izolare, timp în care se vor ocupa de 67 de ostatici, dar și de forțele de elită ale Poliției. Serialul te va ține cu sufletul la gură la fiecare episod și nu îți va dezamăgi așteptările.

4. Cernobîl

CernobÎl

Cernobîl este un scurt serial anglo-american de televiziune care înfățișează o dramă istorică creată și scrisă de Craig Mazin și regizată de Johan Renck. Serialul este o coproducție între rețeaua americană prin cablu HBO și rețeaua britanică de televiziune Sky, iar premiera lui a avut loc în Statele Unite pe 6 mai 2019 și în Regatul Unit pe 7 mai 2019.

Serialul Cernobîl ecranizează povestea adevărată a unei catastrofe create de om, poate cea mai mare catastrofă din istorie creată vreodată de om, dezastrul nuclear care s-a produs în Ucraina Sovietică, aprilie 1986.

Serialul urmează a fi plublicat încurând și pe NetFlix însă nu se știe cu exactitate o dată a apariției acestuia pe platforma de streamming.

Serialul se concentrează pe subiectul sfâșietor al dezastrului nuclear care s-a produs în Ucraina Sovietică în aprilie 1986, dezvăluind cum și de ce s-a întâmplat și narând poveștile șocante, remarcabile, ale eroilor care au luptat și au muri.

3. Black Mirror

Black Mirror

Black Mirror este un serial britanic antologic, SF, thriller, dramă, satiră creat de Charlie Brooker. Serialul analizează societatea modernă, în special consecințele neașteptate ale noilor tehnologii. Episoadele sunt independente și de obicei au loc într-o realitate alternativă sau în viitorul apropiat, adesea cu un ton întunecat și satiric, deși unele episoade sunt mai experimentale și mai ușoare.

Netflix a cumpărat serialul în anul 2015 și a comandat o altă serie cu 12 episoade care ulterior au devenit sezonul 3 și 4. În 2018, Netflix a anunțat și sezonul 5 al serialului Black Mirror.

2. Lucifer

Lucifer

Lucifer este un serial de televiziune american dezvoltat de Tom Kapinos care a avut premiera pe Fox pe 25 ianuarie 2016. Serialul care se concentreză pe irezistibilul personaj negativ a fost tranferat de la Fox către Netflix și se va încheia după sezonul 5.

Lucifer Morningstar, tristul și sadicul înger decăzut, demisionează din Iad și își părăsește tronul pentru a se muta pe o perioadă nedeterminată în Los Angeles împreună cu Mazikeen. Acesta apare în Los Angeles în trupul unui bărbat chipeș, șarmant, inteligent chiar și cu simțul umorului foarte dezvoltat. El are o dorință aprigă de a ajuta poliția din LA pentru a pune în spatele gratiilor criminalii și de a ajuta oamenii. În tot acest timp, Lucifer se îndrăgostește de o polițistă.

1. Stranger Things

Stranger Things

Stranger Things este un serial TV american științifico-fantastic creat de Matt și Ross Duffer și produs de Camp Hero Productions și 21 Laps Entertainment pentru platforma de streaming Netflix.

Situat în anii 1980, în orașul fictiv Hawkins din Indiana, acesta se concentrează asupra evenimentelor legate de dispariția misterioasă a unui copil și apariția unei fete fără păr, cu puteri psihice, care a scăpat din laboratorul național Hawkins, un laborator secret.

Primul sezon a fost publicat pe Netflix la 15 iulie 2016, cel de-al doilea pe 27 octombrie 2017 și al treilea pe 4 iulie 2019.

Serialul a fost întâmpinat în mod pozitiv de critici, care au lăudat caracterizarea personajelor, a distribuției și a atmosferei care aduce omagiu filmelor științifico-fantastice din anii 1980.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*