Tesla Cybertruck

TESLA CYBERTRUCK – Mașina cu un design SF

Tesla Cybertruck, a fost anunțată în premieră de către CEO-ul companiei Elon Musk joi seara. Evenimentul a avut loc pe scena amenajată la Tesla Design Center, în Los Angeles.

Elon Musk Cybertruck

Tesla Cybertruck este o mașină electrică, prin urmare aceasta echipată cu motoare electrice. Când vine vorba despre tehnologia maşinilor electrice, este ceva obişnuit să primim asta de la Tesla. Însă totodată, maşinile companiei vin cu design rotunjit, elegant și chiar atrăgător pentru mulţi pasionaţi de maşini.

De această dată noul Tesla Cybertruck este diferit și unic. Elon Musk recunoaște că design-ul mașinii a fost inspirat de filmele SF din anii 80, mai ales de filmul Blade Runner. Deasemenea numele mașinii Cybertruck și logo-ul ne înfățișează un design în stil science-fiction. Din această idee a rezultat o maşină colţuroasă şi mare.

Tesla Cybertruck Logo

Interiorul și Exteriorul

Cybertruck nu este bazată pe un şasiu deja existent, aşa cum s-a întâmplat în trecut cu Model S şi Model X, care folosesc aceeaşi platformă, sau Model 3 şi viitorul SUV compact Model Y, care vor împărtăşi aceleași tehnologii. Totodată această mașină are o denumire care o scoate din schema denumirilor cu care ne-au obișnuit cei de la Tesla. Prin toate acestea Elon Musk dorește să sugereze că Cybertruck este un produs complet nou, o maşină complet nouă, dedicat unei tipologi de client total diferită decât cea de până acum.

Cybertruck material

Cybertruck prezintă niște detalii foarte interesante. Caroeseria este realizată din același Inox pe care Tesla la folosit și la prototipul lor de rachetă SpaceX, fiind foarte rezistentă la zgârieturi şi lovituri. Este de reținu și faptul că mașina nu este vopsită.

La interior mașina dispune de șase locuri, trei aflându-se în spate și trei în față. Scaunul din mijloc, ce se află în partea din față poate fi pliat pentru a servi drept cotieră pentru șofer.

Tesla Cybertruck back

Bordul conține un volan în formă de manșă de avion care poate fi întâlnit și la modelul Tesla Roadster 2020. În centru există un display, similar cu cel de pe Model 3. De altfel, există prize de 110 V şi 220 V pentru alimentarea altor echipamente.

Bena aflată în spate are 2 metri și poate suporta o încărcătură de până la 1,5 tone. Suspensiile mașinii sunt pe perne de aer şi există şi un compresor de aer pentru a alimenta echipamente pneumatice.

Preț, variante, specificații

Tesla va lansa trei variante pentru Cybertruck, fiecare cu propriile dotări și cu un preț diferit. Ceea ce nu va fi schimbat la nici una dintre variante va fi design-ul exterior. Toate cele trei variante vor avea pre-instalat sistemul de autopilot.

Tesla Cybertruck va porni de la un preţ de 39.900 de dolari. La acest preț mașina va fi echipată cu un singur motor ( Single Motor RWD ) cu tracţiune spate , cu autonomie de 400 km, posibilitatea de a tracta 3,4 tone şi timp de la 0 la 100 km/h în 6,5 secunde.

Cybertruck with ATV

Modelul Dual Motor RWD va dispune de două motoare pentru tracţiune integrală şi va oferi autonomie de 480 de kilometri. Posibilitatea de a tracta va fi de până la 4,5 tone. Viteza de 100 km/h va putea fi atinsă în sub 4,5 secunde cu acest model.

În ceea ce privește modelul de top Tri Motor RWD va fi echipat cu trei motoare şi cu o baterie care va permite o autonomie de 800 km. Va putea tracta o încărcătură de până la 6,35 tone. Viteza de 100 km/h va putea fi atinsă în doar 2,9 secunde.

Totuşi, pentru o funcţionalitate completă a funcţiilor de condus autonom va fi necesară o plată în plus de 7.000 de dolari.

Disponibilitate

Primele două variante ( Single Motor RWD și Dual Motor RWD )  vor intra în producţie spre sfârşitul anului 2021. Varianta de top Cybertruck Tri Motor RWD va fi construită abia din 2022.

Însă pentru cei care doresc o astfel de mașină pot face o pre-comandă, pentru care este nevoie doar de o taxă de 100 de dolari. Această taxă va fi restituită dacă cumpărătorul se răzgândește și nu mai dorește această mașină.

Lansarea Cybertruck

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*