Oferta de vară a celor de la steam

Steam Summer Sale creează probleme pentru jocurile Indie

Steam Summer Sale creează probleme pentru jocurile Indie

Steam Summer Sale 2019 nu a fost unul prea bun în acest an ,cei de la Steam nu au oferit reducerile așteptate de fiecare jucator care si-a umplut lista de dorinte de pe steam pentru a vedea ce oferte o sa fie,acestia fiind dezamagiti in totalitate.

Evenimentul de anul acesta a fost Grand Prix la care  câștigă un câine galben, oferă participanților oportunitatea de a câștiga un joc din lista lor de titluri mult râvnite. Așa că ce pare să se fi întâmplat este că un număr foarte, foarte, extrem de mare de utilizatori de Steam au început să șteargă din wishlist jocurile indie, înlocuindu-le cu jocuri AAA mult mai scumpe, deoarece consideră că acestea ar avea o valoare mai bună ca premii, în cazul în care vor câștiga.

Dispariția în masă a jocurilor indie din liste a fost un dezastru pentru dezvoltatorii mici, deoarece acele liste reprezintă una din metodele lor principale de promovare. Merg pe ideea că după ce un potențial client va adăuga jocul la wishlisht, va fi mult mai simplu ca acesta să știe când jocul va fi lansat, și ca urmare ar fi mai probabil să îl cumpere. În general, conceptul funcționează. Dar acest Grand Prix a cam stricat lucrurile.

Valve a luat măsuri pentru a limita dezastru, clarificând că doar primul joc din wishlist este oferit gratuit câștigătorilor norocoși, iar ordinea lor poate fi schimbată fără ca vreunul să fie șters. Valve chiar a creat un mic tutorial menit să arate utilizatorilor cum funcționează ordonarea.

Cu toate acestea, marea promoție din această vară nu a fost deocamdată benefică pentru dezvoltatorii indie, până și tag-urile fiind aparent nefuncționale în această perioadă,  și nici pentru modul în care funcționează sistemul de crescut în nivel al serviciului. De ce? Pentru că una din misiunile pe care o puteți îndeplini în mod repetat pentru puncte este cea de a bea o cutie de suc în Starbound. Primiți 10 puncte pentru o acțiune ce poate fi executată într-o fracțiune de secundă, iar mulțumită mod-urilor de pe Steam Workshop, puteți avea o cantitate nelimitată de cutii de suc. Cel puțin există o limită asupra numărului de puncte pe care le puteți acumula într-o zi… una care crește la fiecare achiziție. Apoi, fie puteți să cumpărați acea reducere de 5 euro, fie puteți să vă creșteți nivelul de pe Steam cheltuind punctele obținute pe insigna dedicată acestui Grand Prix, căreia i se poate face upgrade la infinit.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*