Războiul dintre SUA și China

Războiul dintre Huawei si SUA a luat sfârșit

Huawei și SUA fac pace

Războiul dintre Huawei si SUA a luat sfârșit

 

Războiul dintre Huawei și Statele Unite ale Americii se pare că a luat sfârșit. La conferința de presă de la G20, președintele Statelor Unite și cel al Chinei, au ajuns la o înțelegere în legătură cu problema interzicerii telefonelor Huawei. Detaliile înțelegerii nu sunt cunoscute încă, însă efectul său este instantaneu evident din anunțul făcut de președintele Donald Trump.

 

 

 

 

 

 

Președintele Statelor Unite a anunțat pe data de 29.06.2019 faptul că, companiile americane au primit aprobarea să vândă produsele lor către Huawei. Acest lucru permite firmelor precum Google care va putea livra iarăși Android către telefoanele companiei, Qualcomm care va putea oferi iarăși modeme, ARM care va putea licenția mai departe procesoarele sale, și tot așa.

Lucrurile vor reveni la normal, pierderile prevăzute de companie nu se vor mai materializa, iar eforturile sale de a construi tehnologie 100% proprie vor mai avea răgaz pentru ceva vreme.

 

Războiul dintre Huawei si SUA a luat sfârșit

Interdicția încă nu a fost ridicată, mai fiind nevoie de câteva zile pentru ca procedeul să treacă prin toți pașii necesari. Dar, în cazul în care nu apar alte surprize, interdicția ar trebui să fie inversată săptămâna viitoare.

Aceasta a fost pusă în aplicare în primul rând, atât din cauza acuzațiilor de spionaj aduse companiei, dar mai ales din cauza disputei în ceea ce privește comerțul dintre SUA și China.

 

Sursă: CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*