Proiector portabil BenQ GV1

Proiectorul portabil BenQ GV1

BenQ GV1, noul proiector LED lansat de BenQ

Proiectoarele portabile sunt foarte bune pentru momentele în care nu ai nevoie de un proiector foarte complicat. Este un gadget minunat care poate fi folosit atunci când îți dorești spre exemplu să vezi un meci la un grătar sau pentru proiectarea unui film sau a unor poze când ești într-un camping. BenQ GV1 este un dispozitiv ușor de transportat, compact, care nu necesită prea mult efort din partea utilizatorului pentru a-l folosi.

Noul proiector LED BenQ GV1, este de mărimea unei căni și funcționează foarte simplu.

Design

Proiectorul portabil BenQ GV1 seamănă mai mult cu o boxă portabilă decât cu un proiector, dar acest lucru a fost intenționat realizat.

Partea superioară a proiectorului este fabricată dintr-un plastic mat. Pe aceasta sunt amplasate cele 4 butoane: cel de Power, ce integrează și un LED de status, două butoane pentru reglarea volumului și unul pentru modul Bluetooth. Pe partea din față se află sistemul de lentile, iar pe laterale se regăsesc fante de aerisire, pentru a face loc aerului către lampa de proiecție. Pe partea laterală din stânga se află rotiță pentru ajustarea focusului.

gv1 butoanegv1 angle 15

Grila difuzorului întâlnește partea superioară a proiectorului într-un mod elegant, separate printro bandă de culoare galbenă. Partea superioară a proiectorului este ajustabilă sub un unghi de circa 15 grade, astfel se poate regla unghiul de proiecție.

Partea inferioară a proiectorului este fabricată la exterior din metal, dintr-o grilă cu sute de orificii ovale. La bază, pe partea frontală se află logo-ul BenQ, iar pe spate este portul USB Type-C și mufa de încărcare.

gv1 trepied

Baza proiectorului este din cauciuc pe margini, ce oferă o aderență foarte bună pe aproape orice suprafață. În centru este un filet de 1/4 inch ce permite fixarea dispozitivului pe un trepied.

Nici greutatea proiectorului nu este deloc mare. Acest dispozitiv cântărește puțin peste 700 de grame.

Accesoriile care vin împreună cu proiectorul

Proiectorul portabil BenQ GV1 vine în cutie alături de o husă care este din material textil, o telecomandă, un cablu USB Type-C, un încărcător cu 3 capete de priză, un manual de instrucțiuni și cu alte pliante ce oferă diferite informații.

accesorii benq gv1

Încărcătorul vine cu 3 tipuri de capete de priză pentru a putea fi compatibil cu prizele atât din Europa și SUA cât și Asia.

Cablul USB vine cu ambele capete cu interfață Type-C. Acest lucru este util atât pentru conectvitatea de date între proiector și alt dispozitiv compatibil, cât și pentru semnalul video, mement în care teoretic preia rolul unui cablu DisplayPort.

Telecomanda este de mici dimensiuni și foarte ușoară. Aceasta are doar 12 comenzi, cu care se poate parcurge ușor interfața.

Imagine și sunet

BenQ GV1 poate produce imagini, perfect clare, în focus, cu diagonale începând de la 30 inch, iar proiectorul trebuie așezat la circa 85 – 90 de centimetri față de suprafața de proiecție, până la maxim 100 de inch.

Rezoluția maximă este una de tip WVGA, 854 x 480 pixeli. Este de menționat faptul că această rezoluție destul de modestă este singura disponibilă.

Ajustarea de tip Keystone se face automat și exact pe dispozitivul BenQ GV1.

Luminozitatea maximă de 200 ANSI lumeni este prea scăzută într-un mediu cu multă lumină ambientală pentru ca utilizatorul să poată distinge tot ceea ce își dorește. În întuneric total sau într-un mediu cu foarte puțină lumină ambientală experiența de vizionare este decentă. Luminozitatea menționată este disponibilă doar atunci când BenQ GV1 este conectat la priză, deoarece când proiectorul se bazează doar pe acumulatorul intern aceasta scade.

Proiectorul BenQ GV1 prezintă o imagine cu o calitate a contrastului și a culorilor extrem de bună.

Sunetul pe care îl oferă BenQ GV1 iese din difuzorul de 5W amplasat pe spatele dispozitivului. Volumul nu este foarte mare și nici calitatea nu este cea mai bună. La intensitate de peste 80% apar și niște distorsiuni. Însă acest lucru se poate rezolva prin conectarea ( prin Bluetooth ) unui difuzor.

Preț și disponibilitate

Proiectorul BenQ GV1 este disponibil deja în magazinele mai multor retaileri.

Prețul variază între 1800 RON și 2400 RON ( 394 $ – 553 $ )

Prezentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*