Nokia

Primul Smart TV de la Nokia

Nokia începe să intre pe piața Smart TV-urilor

După o serie de leak-uri și materiale teaser ajunse în mediul online, iată că zilele acestea cei de la Nokia au prezentat oficial primul Smart TV din portofoliu. Nu este primul televizor al companiei, pentru că în urmă cu câteva decenii existau modele ce purtau logo-ul finlandez atât de cunoscut.

Aceste televizoare nu vor fi produse de Nokia ci de compania indiană Flipkart care a primit acordul de a folosi brandul Nokia pe seria sa de televizoare inteligente.

Specificații Nokia Smart TV

Este totuși primul Smart TV Nokia și pentru început lucrurile sună tare bine.

Este un televizor ce vine echipat cu panou 4K de 55 inch (138 cm). Unghiul de vizualizare este de 178 grade, iar panoul are un contrast de 1200:1. Luminozitatea ajunge la 400 unități nits.

Nokia Smart TV

Smart TV-ul dispune de suport HDR10, dar și Dolby Vision, iar pentru “mișcări line” ale conținutului are tehnologia MEMC. Televizorul rulează sistemul de operare Android TV și oferă astfel acces la o colecție de jocuri și aplicații celebre ce pot fi instalate printr-o simplă apăsare pe butonul telecomenzii.

Surprinde de asemenea și pe partea de calitate audio, astfel că Nokia Smart TV este echipat cu difuzoare JBL. Se poate ajunge la o putere audio de 24W, iar difuzoarele au fost tunate special pentru tonuri de bas mai profunde. Televizorul suportă și Dolby Audio, respectiv DTS TruSurround.

Nokia Smart TV

Televizorul Nokia dispune de 2.2 GB RAM, 16 GB stocare și procesor quad-core.

Totodată cumpărătorul primește împreună cu Nokia Smart TV suport nativ pentru Google Assistant și Chromecast, iar aplicațiile Netflix, Hotstar și YouTube vor veni preinstalate.

Preț și Disponibiliate

Primul TV care etalează numele Nokia se va vinde pentru prețul de 41.999 rupii indiene (echivalentul a 589 dolari americani sau 532 euro). Conform Gadgets 360, acesta va fi disponibil începând cu data de 10 Decembrie.

Prezentare

Concluzie

Dacă această strategie cu televizoare va funcționa, ar putea fi un pas înainte pentru Nokia, un brand care nu a mai fost proeminent în viziunea publică de ceva timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*