Porsche Taycan

Prima mașină complet electrică de la Porsche

„Its heart: electric. Its soul: Porsche”

Porsche Taycan (cunoscută și sub numele de Porsche Taycan 4S) este prima mașină electrică sport produsă de cei de la Porsche și un rival aprig al mașinilor electrice de la Tesla. Porsche Taycan este prima mașină din generația ce va fi introdusă pe piață începând cu 2020.

Porsche Taycan a avut debutul anunțat și prezentat la trei evenimente auto din trei orașe diferite Toronto, Berlin și Fuzhou.

Cei de la Porsche au anunțat încă din 2015 că intenționează să producă o mașină complet electrică. Proiectul s-a numit Porsche Mission E și a durat 4 ani pentru a aduce un produs finit .

Specificații

Deși majoritatea mașinilor electrice de pe piață folosesc sistem electric de 400 V, cei de la Porsche au ales să folosesească un sistem de 800 V. Acest sistem a fost ales deoarece o tensiune mai mare permite ca mașina să conțină un motor mai mic, mai puternic și cu cabluri mai compacte pentru o greutate mai mică. Porsche Taycan este dotată cu o baterie de 93,4kWh.

Cei de la Porsche susțin că bateria mașinii se poate încărca cu sistemul Porsche Turbo Charging în jur de 80% în doar 15 minute. Acest lucru face ca Porsche Taycan să fie prima mașină electrică de până acum cu un timp de încărcare atât de redus.

Cu o singură încărcare mașina are o autonomie de 463 de km, ceea ce nu este deloc rău mai ales pentru o mașină electrică. Este de reținut faptul că autonomia depinde și de modul de condus pe care utilizatorul îl alege. Mașina dispune de cinci moduri și anume : Sport, Sport Plus, Normal, Overdrive, Range. Pe lângă cele cinci moduri prestabilite, mai există și modul Individual în care utilizatorul poate să personalizeze diferite setări ale mașinii.

Porsche Taycan Inside

Porsche Taycan are două motoare electrice, unul se află în partea din față a mașinii, iar cel de-al doilea este amplasat în partea din spate. Astfel roțile din față sunt acționate de primul motor, iar cele din spate de cel de-al doilea. Acest lucru îmbunătățește accelerația și viteza autovehiculului.

Porsche Taycan dispune de sistemul de anti-blocare a frânelor, de 8 airbaguri, de un sistem de avertizare în cazul unei posibile coliziuni, un sistem care ajută la menținerea mașinii pe banda pe care se află, un sistem de recunoaștere a semnelor rutiere, un sistem pentru parcare asistată.

Design Interiorul și Exteriorul

Porsche Taycan este contruită pe o platformă de tip J1 care este din aluminiu și oțel.

Taycan poate fi recunoscută imediat ca fiind o mașină produsă de Porsche din prima clipă când o vezi. Exteriorul a fost conceput de Designer-ul Mitja Borkert. În design-ul exterior al mașinii se poate vedea clar influența pe care a avut-o conceptul Porsche Mission E asupra sa. Porsche Taycan

Partea din față a mașinii este destul de unică conținând faruri care au o formă destul de pătrată. Fiecare far conține patru matrici de Led-uri. Sunt 84 de Led-uri individuale care pot fi ajustate. Grilele de aerisire ce se află pe partea din față, una lângă fiecare car, fac mașina să arate precum un robor care plânge.

Partea laterală a mașinii ne duce cu gândul la o combinație dintre modelele Porsche 911 și Porsche Panamera.

Partea din spate este destul de compactă ceea ce face ca mașina să pară mai echilibrată ținând cont că partea din față este destul de lungă.

Porsche Taycan Interior

Interiorul este definit de ecranele netede. De remarcat este absența butoanelor, majorita setărilor sunt disponibile prin funcția de touch a ecranelor. În ceea ce privește board-ul, atât viteza cât și alți parametrii sunt afișate tot pe un ecran.

Cei de la Porsche oferă pentru prima dată începând cu această mașină sport un interior care este confecționat din materiale reciclabile inovative. Acest lucru este o noutate pentru Porsche, fiind recunocuți pentru mașinile lor sport cu interior din piele.

Porsche Taycan Logo

Preț, Variante, Disponibilitate

Porsche va pune la dispoziție trei variante ale acestei mașini care bineînteles vor avea preț diferit și specificații diferite.

Porsche Taycan 4S va fi disponibil de la 110.624,78 Euro, Porsche Taycan Turbo va fi disponibil de la 157.318 Euro și Porsche Taycan Turbo S care va fi varianta de top a seriei și va fi disponibil de la 190,860,53 Euro. Prețurile includ TVA.

Mașinile pot fi deja precomandate, însă Porsche a anunțat că livrarea a fost amânată pentru luna Martie a anului 2020.

Pentru mai multe informații în ceea ce privește diferențele dintre cele trei variante și nu numai puteți vizita site-ul celor de la Porsche.

Prezentare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*