PlayStation 5

PlayStation 5 – O nouă versiune

Sony vrea să scoată ce este mai bun

PlayStation 5 se lansează anul viitor, cel mai probabil în luna decembrie. Se zvonește că noua consolă PS 5 va costa în jur de 500 de dolari, dar prețul final nu a fost anunțat oficial. Până atunci, însă, zvonurilor se amplifică.

Există indicii că producătorul ar pregăti, de fapt, o dublă lansare. Și asta pentru că Microsoft ar pregăti ceva similar.

Cele mai recente informații arată că Microsoft ar vrea să lanseze anul viitor două versiuni ale consolei Xbox Scarlett. Una dintre ele, evident, mai accesibilă. Cei doi rivali se uită extrem de atent la ce face celălalt și, de multe ori, mișcările sunt calculate fix în funcție de acest lucru.

PlayStation 5

PlayStation 5 Pro

Într-un interviu acordat recent, un oficial Sony a confirmat sosirea unei variante PS5 Pro pe la mijlocul ciclului de viaţă al consolei PS5.

Astfel, ar putea debuta până la final de an 2023 şi acel debut înseamnă şi că prin 2026-2027 ne aşteptăm şi la PlayStation 6. De reamintit este faptul că PlayStation 5 debutează în perioada sărbătorilor de iarnă din 2020. Va avea stocare SSD, ray tracing, sunet cu surround şi cel mai nou CPU şi GPU AMD. Va apărea şi un nou controller DualShock 5, cu haptic dinamic pe butoanele trăgaci.

Într-un interviu acordat recent celor de la GameInformer, Masayasu Ito, vicepreşedinte executiv pe Inginerie Hardware şi Operaţiuni la Sony Interactive Entertainment a confirmat zvonurile despre o variantă Pro de PlayStation 5. A precizat şi că această versiune va “închide golul” în ciclul de viaţă al consolei actuale şi va compensa pentru galopul tehnologic al rivalilor. PlayStation 4 Pro a făcut ceva similar la debutul din 2016, cu upgrade la grafică 4K. Acum s-ar putea trece la 8K.

PlayStation 5

PlayStation 5 se remarca şi prin faptul că va avea acelaşi preţ ca şi PS4 atunci când acesta a debutat. Posibil ca şi PS5 Pro să procedeze la fel. Apropo de preţ, un magazin din România listase viitoarea consola la 2449 de lei ( aproximativ 513 euro ). Sony a mai confirmat şi că va exista un PlayStation VR 2, iar acum se speculează că va sosi prin 2021. Va avea camere integrate şi un mod Transparent, încât să vezi şi lumea din spatele căştii pentru a nu te lovi.

Concluzie

Lucrurile par să fie într-o schimbare mai accelerată. În trecut, când tehnologia nu era așa de avansată, ciclul de viață al unei console era cuprins între 7 și 10 ani. Acum, acesta a scăzut și este undeva între 6 și 7 ani.

Rămâne de văzut ce ne va mai rezerva Sony în legătură cu noua consolă până la apariția ei. Deasemenea, vom vedea cât de des va fi lansată o nouă consolă ținând cont că există toți mai mulți adversari pentru aceștia pe piață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*