Minecraft

Minecraft primește un update

Jocul video Minecraft primește o schimbare de grafică

Este greu de să ne gândim ce tipuri de jocuri ar trebui să pară mai reale. Însă dezvoltatorul Mojang, de la care Microsoft a cumpărat jocul Minecraft în 2014, împreună cu cei de la Nvidia consideră că a aduce jocului o grafică mai realistă ar putea să joace un rol important în ceea ce privește viitorul jocului. Din acest motiv Mojang și Nvidia s-au asociat pentru a aduce un update destinat gamerilor care au un PC dotat cu o placă grafică Nvidia RTX.

Acest nou update este menit să facă ca luminia și reflexiile din lumea Minecraft să pară mult mai reale. Pentru a realiza acest lucru se vor folosi de tehnologia ray tracing care se utilizeză deja în unele filme și în unele jocuri video.

Ray Tracing este o tehnologie care urmărește cum sunt așezate razele de lumină pe un obiect astfel încât acest lucru să pară cât mai natural, astfel simulând un mediu real.

Noul update va fi o completare excelentă pentru experiența jucătorilor care sunt echipați cu hardware-ul potrivit. Prin acest update inclusiv efectele de iluminare nu numai de la soare, atât umbrele dure, cât și cele soft, în funcție de transparența materialului si a unghiul de refracție a luminii și reflectări exacte pe suprafețe, vor părea cu mult mai reale decât până acum și vor crea astfel o atmosferă și mai plăcută.

Tehnologia ray tracing va fi disponibilă printr-o actualizare gratuită a jocului pe PC-urile ce au ca sistem de operare Windows 10, dar totodată va fi accesibilă doar pentru jucătorii care utilizează un Nvidia GeForce RTX GPU deoarece acesta este singurul hardware grafic de pe piață care acceptă jocuri ce conțin această tehnologie.

Vestea este binevenită, după ce dezvoltatorul Minecraft, Mojang, a anunțat săptămâna trecută că a anulat planurile de a lansa pachetul de grafică Super Duper, care urma să adauge o mulțime de imagini îmbunătățite jocului, deoarece nu ar funcționa bine pe anumite platforme.

Din păcate încă nu se cunoaște o dată exactă de lansare a noului update, dar totuși cei de la Microsoft menționează că este programat pentru lansare anul viitor.

Cum arată jocul cu noul update?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*