Irak se opune jocurilor ce conțin violență

Irak interzice PUBG și Fortnite

Irak împotriva Playerunknown’s Battlegrounds și Fortinite

Guvernul din Irak interzice câteva jocuri video deoarece este îngrijorat datorită efectelor negative pe care le pot avea jocuri precum  Playerunknown’s Battlegrounds și Fortinite asupra populației, dar mai ales asupra tinerilor.

Irak interzice PUBG și Fortnite

Sami’a Ghulab, membru al parlamentului, a declarat la la postul de televiziune Kurdistan 24 că cei din Comitetul pentru Cultură, Informație, Turism și Arheologie privesc cu mare îngrijorare răspândirea fenomenului jocurilor video, care duc la violențe în rândul copiilor și a tinerilor. Deasemenea Sami’a Ghulab a declarat că inclusiv propria sa persoană și-a dorit interzicerea acestor jocuri datorită faptului că afectează populatia, care interacționează cu acest tipde jocuri, la nivel social, psihologic și educațional.

Irak interzice PUBG și Fortnite

 

Profesorul Andrew Przybylski, care este liderul cercetătorilor de la Institutul Oxford Internet spune că:Ideea ca jocurile video să ducă la violență în lumea reală este una foarte populară. În ciuda interesului pe care îl denotă atât părinții cât și alte persoane asupra acestui subiect, cercetările nu au putut demonstra că fenomenul jocurilor video este unul îngrijorător.

Irak interzice PUBG și Fortnite

Alte personalități cer interzicerea jocului Fortine, dar nu din motive de instigare la violență.

Una dintre aceste personalități este Prințul Harry care declară ca aceste jocuri nu ar tebui să fie permise deoarece pot fi dăunătoare sănătății mintale a individului.

Tot Prințul Harry a declarat că aceste jocuri sunt create pentru a provoca dependență, acel tip de dependență astfel încât să te țină în fața calcululatorului pentru cât de mult timp este posibil.

Irak nu este prima țară care a interzis aceste jocuri.

Statul Gujarat din India a interzis jocul PUBG. După câteva zile de la intrarea în vigoare a legii, zece studenți au fost arestați pentru încălcarea legii. Deasemenea Nepal a interzis și el jocul PUBG, pentru a opri dependența și a pentru a preveni violența printre tineri. Însă nici în Gujarat și nici în Nepal nu a fost interzie jocul Fortnite.

În Irak legea prin care se interzic acest jocuri a stârnit furia oamenilor. Într-o țară care suferă o rătă a șomajului foarte mare, corupție și de alte probleme sociale și economice, interzicerea câtorva jocuri video, pare o prioritate nepotrivită pentru guvernul din Irak.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*