Joc apărut pe steam

Interrogation – Un joc despre terorism creat de români

Interrogation jocul care studiază subiecte reale

Critique Gaming este un mic studio de dezvoltare de jocuri video din București. Primul lor joc se numește Interrogation. Acesta este un joc de investigație care abordează nuanțat o temă actuală: terorismul și extremismul politic contemporan.

Interrogation este, potrivit creatorilor săi, “un joc narativ care încearcă să ridice întrebări despre natura și legitimitatea puterii și autorității în lumea de astăzi”.  Jocul își propune să pună jucătorul în rolul unui investigator de top, care este și conducătorul unei echipe speciale anti-tero. Jucătorul trebuie să combată cu atenție o nouă organizație teroristă, deosebit de periculoasă mai ales datorită popularității mesajului său extremist.

Cei de la Critique Gaming au lansat și un trailer pentru a ne putea face câteva păreri despre ceea ce urmează să ne ofere Interrogation:

Deși jocul nu este încă lansat acesta a primit la nivel de pilot recunoaștere pe multiple planuri, primind premiul de „Cel Mai Bun Joc” și „Cel Mai Bun Game Design” la expoziția de jocuri DevPlay și a fost nominalizat, alături de alte două jocuri, pentru premiul de “Cel Mai Bun Joc Independent al Anului”, la conferința ReBoot din Croația. De asemenea, Interrogation a fost selecționat printre cei patru finaliști la conferința Nordic Game, Malmö, Suedia, din anul acesta.

Interrogation urmează să fie lansat în data de 5 Decembrie 2019, adică în aproximativ 3 săptămâni. Tot din data de 5 Decembrie 2019 jocul va fi disponibil pe platforma Steam.

În cele ce urmeză puteți vizualiza câteva screenshot-uri din joc:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*