Noul joc de la Valve

HALF-LIFE: ALYX este oficial

Half-Life: Alyx primul joc VR de la Valve

Valve a dezvăluit în mod oficial următorul joc din seria Half-Life, ce va fi intitulat ALYX. Conform promisiunii de zilele trecute, făcute de cei de la Valve va fi un joc realizat exclusiv pentru VR.

Jocul apare după 12 ani de la ultimul joc Half-Life 2: Episode 2, unul dintre cele mai bune jocuri din toate timpurile.

Half-Life: Alyx Storyline

Acțiunea jocului este plasată între prima parte Half-Life și înainte de Half-Life 2. Half-Life: Alyx va permite jucătorului să intre în mânușile lui Alyx Vance, în zilele în care ea și tatăl ei Eli strângeau o rezistență împotriva ocupației Combine.

În această nouă parte Eli Vance a fost răpit, Combine construiesc Citadela lor, o fortăreață plutitoare stă peste City 17. Alyx are o pereche de mânuși ce acționează ca un soi de mini Gravity Gun. Cu acest echipament jucătorul va reuși să manipuleze gravitația.

Pereche de mânuși ce acționează ca un soi de mini Gravity Gun

Echipament necesar pentru Half-Life Alyx

Cei de la Valve menționează faptul că pentru a juca acest joc va fi necesar un echipament VR. Half-Life: Alyx va fi un joc proiectat doar pentru realitatea virtuală.

Totuși cei de la Valve nu își va obliga jucătorii să cumpere VR-ul creat de ei, Valve Index. Însă deţinătorii de Valve Index vor avea acces la conţinut exclusiv, precum posibilitatea de a explora medii de joc din Half-Life: Alyx în spaţiul virtual SteamVR Home, skin-uri alternative pentru armele eroinei Alyx şi conţinut tematic Half-Life: Alyx pentru jocurile Counter-Strike: Global Offensive şi Dota 2. Jocul va putea fi jucat si de pe alte dispozitive VR precum Oculus Rift, Oculus Link, HTC Vive, Windows Mixed Reality.

Tipuri de VR

Pentru un gameplay de calitate cei de la Valve au publicat o listă cu cerințele de sistem necesare. Jucătorul va avea nevoie de un PC cu sistem de operare Windows 10, un Core i5-7500, cu un GTX 1660 sau un RX 580, plus 12GB de RAM.

Lansare și disponibilitate

Half-Life: Alyx urmează să fie lansat în martie 2020 şi poate fi precomandat deja. Precomanda se poate realiza prin intermediul Steam, la un preţ echivalent cu 44,99€. Posesorii de headset-uri Valve Index vor primi Half-Life: Alyx  în mod gratuit.

Half-Life: Alyx este realizat folosind motorul grafic Source 2 iar Valve va pune la dispoziţia comunităţii toate uneltele necesare pentru realizarea de mod-uri şi conţinut nou. Uneltele de modding vor veni la pachet cu jocul.

Trailer

Trailer-ul jocului a fost lansat în data de 21 Noiembrie 2019.

Screenshot-uri din joc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*