Jocuri video interzise în China

China impune interdicții gamerilor din rândul tinerilor

China impune restricții adolescenților

Guvernul din China a adoptat un set de legi, menite să reducă perioada de timp pe care tinerii o folosesc pentru a se juca jocuri video. Acest set de legi vine ca urmare a dorinței de combatere a dependentei de jocuri video, pe care guvernul dă vina pentru situația scoalară precară din rândul tinerilor. În același timp guvernul motivează că dorește ca prin aceste interdicții să îmbunătățească sănătatea mentală și fizică a tineretului.

Guvernul din China interzice  accesul persoanelor care nu au împlinit 18 ani la platformele de gaming între ora 10:00 seara și 8:00 dimineața. Totodata aceștia au voie pe timpul zilei doar o oră și jumătate pe zi, iar în weekend și în timpul vacanțelor școlare permisiunea se prelungește la trei ore.

China impune interdicții gamerilor din rândul tinerilor

Vor fi restricții și în ceea ce privește sumele de bani pe care tinerii le pot transfera online, în funcție de vârstă. Astfel cei cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani vor putea cheltui suma maximă de 400 yuan ($57) pe lună, iar cei cu vârsta cuprinsă între 8 și 16 ani vor putea cheltui suma maximă de 200 yuan ($29) pe lună.

Guvernul lucrează simultan și cu poliția pentru a crea  un sistem de înregistrare cu nume reale, astfel companiile ce oferă platforme de gaming vor putea să verifice identitatea utilizatorilor într-o bază națională de date.

Dacă companiile vor eșua în supravegherea utilizatorilor și nu vor indeplini cerințele impuse de noile legi, li se va acorda un timp limită pentru a face modificările necesare, altfel li se va putea suspenda licența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*