Dacia electrică

Apare prima Dacia electrică

 Crossover bazat pe Renault City K-ZE

Dacia promite de mult că va lansa și un model de mașină electrică, iar sursa de inspirație ar putea fi reprezentată chiar de un SUV Renault.

Aceste speculații referitoare la un model Dacia cu propulsie electrică revin în mediul online și indică un debut comercial în 2021. Obiectivul este acela de a lansa cel mai ieftin automobil electric de pe piață din Franța, asta calculând și bonusul ecologic pe care francezii îl primesc la achiziția unui vehicul electric.

Renault City K-ZE

Dacia electrică va corespunde lui Renault City K-ZE ca design. Acest din urmă model a fost lansat doar pe piața din China sub brandind Renault, dar din 2021 îl vom vedea cu sigla Dacia la posturi și chiar și pe străzile din România.

Vândută în China cu mai puțin de 8.000 de euro, Dacia K-ZE ar trebui să fie disponibilă în jur de 15.000 euro fără bonus în Europa, pentru că va avea un nivel mai mare de securitate, elemente de stil probabil revizuite și echipare mai bună. În ciuda unui preț semnificativ mai mare decât în ​​China, oferta este foarte scăzută în comparație cu Renault ZOE, facturat la peste 30.000 €.

Renault City K-ZE

Pentru această “relansare” vor fi necesare câteva modificări cerute de către piață. Astfel, versiunea europeană a lui K-ZE va avea noi standarde de siguranță și o fișă tehnică completă. Ar putea sosi cu o baterie de 26.8 kWh, putere de 45 CP, viteză maximă de 105 km/h și autonomie de până la 200 km. Iar timpul de încărcare la priză ar fi de aproape 4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*